The Essential Le Bombe vol I – Drömmarna jag bär är bara drömmar

by Le Bombe

/
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.

about

Låtar från Bomben drömmer, Tempo di vendetta, Lämna honom och Bakom kulisserna. Och den 24-sidiga boken med texter och minnen.

credits

released February 29, 2016

tags

license

all rights reserved
Track Name: När David kommer hem (Bomben drömmer, 2001)
(Hans namn är bra.) När David kommer hem ifrån himmelen.
Track Name: Dröm om tvåsamhet (Bomben drömmer, 2001)
Kom igen. Nu är ingen annan kvar. Alla regnar bort. Drömmarna jag har är just kropp är ändå tung men jag drömmer. Amen. Kom igen. När min lägenhet är tom klär jag av mig kläderna. Min kropp är ändå tung, men jag drömmer. Amen. Kom igen. Kaffet borde göra susen. Men jag tänker på flätor. Min näsa i nacken på någon som är mjuk. Jag vill bara ligga i soffan med armarna om dig. Jag vet inte ens vad du heter.
Track Name: Sverige ut ur Baltikum! (Bomben drömmer, 2001)
Jag är en fjärrkontroll och du är en teve. Jag är kolonisatör i tredje världen. ABCDE. Sverige ut ur Baltikum.
Track Name: Somna om (Bomben drömmer, 2001)
Jag är aldrig där när du vaknar. Känner du dig ensam, somna om. Jag är aldrig där när du vaknar. Sängen är ett isflak. Jag är på väg.
Track Name: Drömmarna jag bär är av glas (Bomben drömmer, 2001)
Jag vet att det är ganska dumt men jag tror på sommaren. Jag vet att jag är ganska dumtmen jag tror på kärleken. När vi somnar in. Drömmarna jag bär är av glas och lite helium. Det betyder att dom är bra. Bättre än videofilm. Jag vet ingenting men det känns som på riktigt. Jag vet ingenting men jag tror att allting ordnar sig.
Det måste vara någonting jag glömt... ekvationen går ihop. Det kanske är någonting jag drömt för länge sedan när jag var klok.
Track Name: Skända flaggan (Tempo di vendetta, 2001)
Sommaren känns som oktober och jag vill bara sova när jag byter buss på torget och hör musik som McDonald's valt åt mig. Varför kostar bussen pengar och bensin i min lunga? Är jag allergisk mot planeten? Kör mig raka vägen hem. Ge mig alla svar. Säg det där du sa om hur vi ska vara mot varandra. Jag är likadan. Du är likadan. Kollar in min spegelbild i skyltdocksfönstret. Alla fick en chans. Alla fick betyg. Jag vill inte se dina problem. Ryggen den är rak. Knulla mig där bak. Alla måste testa nån gång. Det är skönt att bo i Sverige. Här är ingen fattig. Krig och sånt är bara teve, långt borta. Och svenska kor mår bra.
Track Name: Du är min stjärna (Tempo di vendetta, 2001)
Jag kommer hem igen när du somnat. Jag är nästan framme. Alla ser dig nu. Alla har dig. Jag såg dig på teve. Dom som känner dig läser skvaller. Jag tror jag mår illa. Dom säger du gör fel. Jag vill slå dom – jävla sexister – men jag har inga muskler.
Track Name: Jag är ingenting utan hennes händer (Tempo di vendetta, 2001)
Lyssnar du på mig? Allt jag skriver är till dig. Lyssnar du på mig? Allt jag någonsin skrivit är till dig. Jag är ingenting utan hennes händer.
Track Name: Jag bor i en stad (Lämna honom, 2001)
Allt som kan gå fel går fel. Det är sant. Jag har aldrig sett bevis på något annat. Alla har frisyr, kanske dyr eller ej. Men den syns när du går ut, alla gånger. Och alla tar en öl, samma dag, samma plats. Och som svettas som sardiner när dom vinner. Allt är hysteriskt. Jag är trött på staden och all kolik och panik. Som sången av Albatross. Bussen den går runt, runt i stan, hela dagen. Och den fraktar mig till sängen och till sömnen i Schengen. Så skaffa en tribal-tatuering nu på mässan. Och se till att hinna före Kronprinsessan.
Track Name: Klubben (Lämna honom, 2001)
Jag vakar nätterna genom. Jag ber om respit. Och mina vindränkta tankar, jag samlar med nitisk nogrannhet. Jag vet. Jag är het aspirant. Tankarna snubblar mot plastgolv och allt är försent. Flyr jag till teven och blir engagerad. Det är så skönt att få gråta. Jag vet. Jag är het aspirant. Men ingen såg mig gå hit. Nej ingen såg mig gå hit. Jag vill medlem i någonting med mening och nu. Jag vaknar trött men vill tro på ett liv som kan levas utan bedövning. Jag vet. Jag är het aspirant. Men ingen såg mig gå hit.
Track Name: Utbildningsradion (Lämna honom, 2001)
Jag blev född en gång. Jag klev in i denna kropp. Sen gick allting väldigt fort. Och vem som lärde mig att jag tillhör en viss klubb har jag sedan länge glömt bort. Jag minns en skolgård som tillhör dom. Det var uppenbart att den som fick komma in kunde vara utanför nästa dag. Så jag tog min chans att få stiga upp någonstans. Det tog ett ögonblick blott att svika någon som var jag igår. Och det låter dumt. Vi har alla varit där. Det är jag som eldar i helvetet. Jag vill be om ursäkt för allt jag gjort.
Track Name: Kaffe (Bakom kulisserna, 2002)
Vaknar trött det blev ljust igen. Jag har sett alltihop förut. Äta mat minst en gång om dagen. Samma sak varje dag, varje dag, varje dag. Telefonen vill mörda mig. Jag har lärt mig att känna sånt. Tysta ljud, inget undgår mig. Samma sak varje dag, varje dag, varje dag. Jag har låst. Jag har full kontroll. Äter mat minst en gång om dagen. Ringer hem innan det blir mörkt. Sen kan vi starta upp vår fabrik, vår fabrik, vår fabrik. Jag vet att det ser ut som att jag dör, men som jag sagt: det är lugnt.
Track Name: Kropp (Bakom kulisserna, 2002)
Vad är det här? Som brinner inuti? Ge mig liv. Jag har förlorat allt. Vad fan är det här? Som brinner, brinner? Jag orkar ingenting. Och jag väger ingenting. Fräls mig. Tar det slut? Tar det slut? Ta bort min hud. Jag har förlorat allt. Ge mig liv. Jag orkar ingenting.
Track Name: Film (Bakom kulisserna, 2002)
Filmer påstår någonting. Dom säger att det händer i rad och tar slut. Å nej. jag är så trött på det här. Jag gick till skolan för att förstå vad som sker. Jag gick med skorna. Jag trampade på en elev.
Track Name: Besked (Bakom kulisserna, 2002)
Det är aldrig försent att komma upp, upp, upp. Så jag väntar på besked: vem vill följa med åt mitt håll? Vi ska bara rakt fram och sen upp, upp, upp. Så jag väntar på ditt ben. Vem vill följa med åt mitt håll? Det finns lagar kring allt. Börja följa dom nu. Du ska se att det går lätt när jag gett dig ljus.
Track Name: Ekonomi (Bakom kulisserna, 2002)
Jag vaknar upp i mitten av sängen. Och jag vet ingenting men jag är här. Jag är här igen. Jag gick till skolan. Jag följde schemat. Och jag vet ingenting men jag är här. Jag är här igen. Lämna mig vind för våg. Jag är en ekonomi iallafall.
Track Name: Ingen (Bakom kulisserna, 2002)
Jag behöver ett liv. Jag har en barndom, det har väl alla? Jag försöker minnas vem jag har varit, men det gör detsamma. Jag försöker minnas. Jag behöver ett liv. Jag kan se mig i sjuan i korridoren. Jag försöker hämnas. Jag ser mig i spegeln i kalendern. Jag känner ingen.
Track Name: Slut (Bakom kulisserna, 2002)
Jag är här. Så hjälp mig någon att förstå vad som händer. Innan jag går hem vill jag se han där bryta ihop och gå sönder. När jag ber händer ingenting alls. Ta min nacke. Bär mig härifrån, någonstans där jag kan andas i fred. Ge mig livet. Jag orkar ingenting. Om jag fick vill jag säga förlåt till er alla. Jag är skyldig till allt.