The Essential Le Bombe vol II – Jag tog med tändstickor i min tidsmaskin

by Le Bombe

/
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.

about

Innehåller låtar från Projekt P och Det var jag, det var Jan och miljontals myggor. Och den 24-sidiga boken med texter och minnen.

credits

released February 29, 2016

tags

license

all rights reserved
Track Name: Godmorgon goda fé (Projekt P, 2002)
Godmorgon goda fé! Jag står och kokar kaffe. Önskningarna från i år sitter på en lapp på kylen.
Track Name: Jag hatar korridorer och alla som har byggt dem (Sommarland) (Projekt P, 2002)
Jag plockar upp en tidning. Sen får jag ångest. Jag bygger korridorer när jag går över torget. Människorna pratar med mig som om jag var jag/Jag blundar aldrig ute, då kommer dom och tar mig. Jag hatar korridorer och alla som har byggt dom. Människorna pratar med mig som om jag var jag/Jag
där sitter någon som hejar på Sveriges lag i VM. Människorna pratar med mig som om jag var jag. Sommarland, sommarland.
Track Name: Artikel 21 (Projekt P, 2002)
Artikel 21, måltider. Klockan 10 lämnar fångarna arbetet för att bege sig till matsalen. Dom tvättar sig om händerna. Och ställer upp i avdelningar på dom olika gårdarna. Efter frukosten, rast till 20 i 11.
Track Name: Borderlina (Projekt P, 2002)
Indokina, borderlina. Klipp vid streckad linje. Vissa minnen är fina men inaktuella. Kära mamma tag min panna. Skruva av mitt huvud. Det är någonting där inne.
Track Name: Tacka ta emot (Projekt P, 2002)
Vild strejk. Ge mig en batong. Ge mig en sommarsång. Om jag klubbar ner de Geer kallar Carl Johan det konst. Å nej, ännu en våldsimpuls! Det kallas för mörka tankar. Älska män som grupp. Ställ dig upp. Snurra runt. Yin och Yang. Kling och Klang. Komplement, element. Tacka. Ta emot.
Track Name: Nu är det slut (Projekt P, 2002)
Nu är det slut. Alla går hem. Du kan väl skicka ett elbrev och berätta om vi fick dom? Vi kan börja om och peka ut civilare som en rolig lek. Vinnaren får välja vad det blir till middag. Sen turas vi om att prova dennes munkjacka. Men då speglarna är väck, får dom andra tolka till rytmen av en polka.
Track Name: Som en apa (Projekt P, 2002)
Jag såg det för länge sedan. Som en apa för länge sedan. Jag slutade för länge sedan. Det är några veckor kvar av en sommar utan bad. Tag min hand och tryck den. Jag såg det för länge sedan. Först en kort stund och länge sedan. Jag slutade för länge sedan. Det finns sånger utan riktiga ord och dom kan visst vara bra. Svenska snitt-artister kan vi stoppa upp där bak.
Track Name: Jag har ätit bajs (Projekt P, 2002)
“Vi var alla barn en gång”, det är vad dom säger. En fågel i din hand är bra. Mycket bättre än, säg, tio stycken i en skog. Det är en logiskt ekvation för envar som Jag slapp min värnplikt men vad fan kallas det här. Jag har ätit bajs. Jag har ett personnummer. Dom flesta har det inte bra som jag. Så jag säger “tack “ innan samtalet tar slut (med myndigheten). “Välkommen igen.” Barn är fångar just som fångarna bli barn. Dom ljög ihop något om en anka som blev svan.
Track Name: Jag letade upp en gång (Projekt P, 2002) ??
Jag drömde om en sorg och jag fick den. Jag bad om en kartong och jag fick den. Jag letade upp en gång och jag gick den. Med lamporna runt om och jag i mitten. Ge mig tid. Kan du lära mig att lära mig? Det skapades en kropp och jag fick den. Och speglar sattes opp, och jag såg den. Sen såg jag en resurs och jag fick den. Nu vill jag komma ut om jag slipper. Och jag fick den och fick den igen, så det måste vara underbart. Ge mig någonting jag inte dör av.
Track Name: Bus (Projekt P, 2002)
Vi skulle andas och sedan andas igen. Sen kom poliserna och körde oss hem. Men tji fick jag när vi kom fram till mitt hus. Det var ett fängelse för oss som inte kan låta bli bus. Polis, polis, polis, polis, polis, polis. Svin! Släpp mig!
Track Name: Var det igår vi drack kaffe? (Projekt P, 2002)
Var det igår vi drack kaffe? Nej, det var idag. Att kopplas från tiden är en sådan välsignelse. Och jag... Å nej! Nu fick vi böter! Vi ville ju bara ha kul.
Track Name: Rädda barnen (Projekt P, 2002)
Yes, it's true. But I don't think it's right for me now. I am sorry, children of the world, but I'd rather buy drugs for my money. I am sorry. Jag får brev ifrån Rädda Barnen en gång i månaden. Sen tänker jag på dom som har det svårast i några sekunder.
Track Name: Jag läser tillräckligt med böcker (Projekt P, 2002)
Jag läser böcker. Jag läser tillräckligt med böcker för att klara provet. Jag har nästan inget kvar. Jag har slutat tro på barn. Jag kommer undan. Jag kommer under en summa, till exempel 100.
Track Name: Bada-bing (Projekt P, 2002)
Det som är sant när jag somnar försvinner snabbt. Bada-bing.
Track Name: Hemmabio (Det var jag, det var Jan, och miljontals myggor, 2002) ??
Hemmabio. Jag kan se på bio hemma. Fjärran östern. Orentexpress om hösten. Orient, orient, orient. Om igen, igen. Jag kan se dom allihop. Hemmabio. Jag kan se på bio hemma. Eftermiddag, in der Morgen oder Abend. När mitt jobb är till ända: ny student med samma, kommer upp i samma anda.
Track Name: Upp och ner (Det var jag, det var Jan, och miljontals myggor, 2002)
Jag måste börja om. Lära mig allt igen. Vad som är att lita på när allt är uppochner. Jag blir så förvirrad av miner och klickljud. När allt är på annat språk blir det så lätt ett bråk. Väldigt många missförstånd. När allt är uppochner. Är det för sent att börja om?
Track Name: Parad (Det var jag, det var Jan, och miljontals myggor, 2002) ??
Ser jag något fint tar jag med mig det hem. En fantastisk servis eller en felande länk. Som jag skrev i mitt brev tar jag med mig det hem. Jag kommer undan. Jag kommer under en summa. När jag kommer hem har ni glömt mig för längesedan. Du vet jag tänker på dig när du glömt mig för länge sedan. Gillade ett kafé och jag tog med mig det hem. En servitris blev min vän och jag tog med mig'na hem.
Track Name: Tigerbalsam (Sociologi) (Det var jag, det var Jan, och miljontals myggor, 2002)
Jag är långt, långt hemifrån, med grabbarna i bastun. Ge mig tigerbalsam. Jag ska ut på fältet. Ut på fältet. Sociologi. Jag är långt, jag är långt borta. Jan Guillou vill jag aldrig be. Religion eller vad som helst. Ge mig något som jag kan. Jag tog med tändstickor i min tidsmaskin. Dröm om Afrika. Och när jag blir kung, eller Jan Guillou.
Track Name: Min hud är brun, min blick är spänd (Det var jag, det var Jan, och miljontals myggor, 2002)
När jag kommer hem ska ni få se en annan människa. När jag kommer hem. Min hud är brun, min blick är spänd. Här, ta en Rolex för 20 spänn. Ni vet ingenting. Jag har fått se en del som gjort mig hel. När jag kommer hem ska ni få se. Det gör mig ingenting om ni sitter tyst. Ni kan aldrig förstå vad jag har med mig hem.
Track Name: Vem vill hänga med till Jan? (Det var jag, det var Jan, och miljontals myggor, 2002) ??
Säg något, min subalterna vän. Gör något trick så jag ser att du är intelligent. Jag vill förstå dig, min subalterna vän. Gör något. (Antropologi är som kemi.) Vem vill hänga med till Jan?
Track Name: Du är som jag (Det var jag, det var Jan, och miljontals myggor, ??
Var det slumpen, efter en månad utan Jan, som förde mig hit? In i en gränd jag aldrig sett förut. Korka upp den! Du är som jag, jag är som du. Å, vi tänker likadant. Och det är så fantastiskt. Vilket gäng dom aldrig sett förut. Flasha dollarn. Å nu ska vi vända den här jävla staden uppochner!