The Essential Le Bombe vol III – Ni trodde att jag var i himmelen

by Le Bombe

/
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.

about

Innehåller låtar från Välkommen till Vita Dödens divan, Min så kallade soul, Elektronisk soul, Min så kallade soul Revisited, Somna framför teven, Kära mor EP, God Jul EP och singeln Frukost på Manhattan. Och den 24-sifiga boken med texter och minnen.

credits

released February 29, 2016

tags

license

all rights reserved
Track Name: Välkommen till Vita Dödens divan (Välkommen till Vita Dödens divan, 2002)
Trots allt har jag det ganska bra. Jag dricker kaffe varje dag och bor i en fin del av staden. Jag har det ganska bra. Välkommen till min vita dödsdivan. Mår för jävligt men lever som ett as. Playstation är vad jag vill ha. Ursäkta att jag gör reklam. Så glöm bort skiten jag har sagt, utom allt det viktiga.
Track Name: Hjärnan (Välkommen till Vita Dödens divan, 2002)
Hjärnan är fantastisk. Den är både trancendent och plastisk. Är det något fel? Felet på mig eller på dig? Om jag är sjuk är det mitt samhälle som ber. Öppna kroppen. SÄPO-obduktion. Motivation. Intelligensen kryper ner. Jag är en bov. Hatet mot skolan är min tro. Klart det beror på alla droger som vi tog.
Track Name: This is how we party (Välkommen till Vita Dödens divan, 2002)
Den röda gubben säger “stå”. Men all'vi andra säger “aah”. En bra förälder säger nej. Men all'vi andra säger “aah”. Dom törnar in, vi korkar upp. Vi har vår disko-stereo.
Track Name: Oregano (Min så kallade soul, 2003)
Är det sant? Är det sant som dom säger? Är den här? Är det vår bil med oregano?
Track Name: Kroniskt (Min så kallade soul, 2003)
It's not the chronic, but it's OK. Det är inte kroniskt, men det är okej. Varje jävla morgon måste äta mat. Men det tar emot. Dom lärde mig att ta emot. Dom lärde mig att tacka. Tack tack tack tack. Tack för maten. Å, det är så bra att jag får bo här i er fina stad. Vi plockar skräp tillsammans.
Track Name: Såna som jag (Min så kallade soul, 2003)
När jag står still. När jag dansar. I min sömn. I min vaka. När som, var som helst, luktar jag apa. Hej, var på din vakt emot mig. Skit jävla skit. Nej! Jag kommer undan igen. Såna som jag har resurser. Varje dag – i min vaka – får jag en medalj som luktar apa.
Track Name: På väg (Elektronisk soul, 2003)
I bussen. Är ingen nyhet, killar är svin och jag fly men jag har ingen bil. Här finns resurser, här finns en stil. Fyller tanken och den räcker många mil. Jag vill åka bil. Jag duckar för din allierade missil eller något i samma stil.
Track Name: Rymden (Elektronisk soul, 2003)
Jag öppnar dörren och vem är där? Kom an! Packa din väska! Jag föddes här, på en planet. Men det finns gränser, å så många gränser för mitt tålamod. Jag har två behov. För det första vill jag inte rösta. För det andra vill jag inte stanna. Det är för sent att följa med mig. Ni snurrar runt, runt, runt. Jag ska till rymden.
Track Name: Håll till godo (Min så kallade soul Revisited, 2005)
Hjälm, batong, en uniform, en lång arm av lag och ordning är vår sång. En uniform. En uniform. Jag vill berätta på direkten: dom vill meja ner dig. Jag vill berätta nu, på direkten: dom vill meja ner dig. En uniform. Jag har hört att dom vill dom. Det är det enda dom är ute efter. Så jag vill berätta någonting.
Track Name: Vokalerna (Min så kallade soul Revisited, 2005)
Detta är vokalerna: (ha) ha, he, he, hi, ho, ho. Sitter i lokalerna: sist i duschen, först på flabben. Alla måste komma något så när i tid. Eller hur? Vi måste stanna, så små och tysta, utanför och inuti. Kommer en sommar, kommer dom igen. Som A och O börjar det om igen. Skulle jag somna, kommer du-vet-vem.
Track Name: En gång till med känsla (Somna framför teven, 2006)
Jag vill berätta allting som har hänt. Jag åkte bort och jag kom hem igen. Allting blev så ljust och kallt. Något gick fel. Och kanske allt. Ni trodde att jag var i helvetet. Hur kan jag säga att jag var i himlen hela tiden? Jag ser ljus i dina ögon. Å, du trodde att du räddade mig. Det är lugnt, det är okej. Här är min kista, mina sista ord. Här är den sista vägen hem. Jag tog av min hud, den sitter snett. Vad skulle uppnås med det här? Hur kan jag säga att jag var i himlen hela tiden? Nästa stund är jag under jord. Och fick gräva mig upp, nyvaken. Det är lugnt, det är okej. Allting blev så ljust och kallt. Något gick fel. Och kanske allt. Ni trodde att jag var någon annanstans.
Track Name: Vaket öga (Somna framför teven, 2006)
En går till skolan, en går till ett jobb. En går till klubben, en vänder sig om. Ett vaket öga och hundra spända muskler. Bakom en buske och under en sten. I trädets skuggor i lyktornas sken. 360 grader, ett sjätte sinne. Ett vaket öga och hundra spända muskler. Välkommen till mitt jobb. Jag drömmer om en helg. Jag drömmer om en semester. Jag är sen till jobbet. Jag blir sen till middagen. Och dom slutar aldrig komma opp. Aldrig aldrig. Jag drömmer om en helg. Jag drömmer om en semester. Det är samma jobb i kväll, och det slutar aldrig.
Track Name: Alltid på min födelsedag (Somna framför teven, 2006)
Ha den äran. Sha-la-la, bow-wow, pom-pom-pom. Ha den äran, fa-fa-fa-fa. Ha den äran, bi-doo. Ha den äran. Veckan innan utan sömn. Återkommande mardröm. O.S.A i morgon kväll. Jag kan fixa maten själv. Helvete! Vem bjöd in dom? Huset måste byggas om. Det kvittar om dom kommer från en annan dimension. Jag kan svära på att det blir trubbel varje gång. Det är alltid på min födelsedag. Ha den äran. Varje år önskar jag mig samma sak: En enda dag när jag kan slappna av. Hela veckan utan sömn. Jag vet att min dag är dömd. Andra mänskor skakar av det, men vad gäller mig säger statistiken att det är någonting på gång. Det är alltid på min födelsedag. Ha den äran. Varje år önskar jag mig samma sak: En enda dag när jag kan vara normal.
Track Name: Vilket spel (producerad av Johannes Burström, Kära Mor EP 2001)
Världen den brinner och ingen kan rädda mig nu. Säg är det sant att himlen är full av ljus? Jag trodde aldrig att människorna kunde glömma. Jag trodde aldrig att människorna kunde drömma. Nej jag vill inte bli kär igen. Staden är kall och ingen av oss får plats. Allt är parkering och ändlösa pillerpalats. Mamma, jag åker, förstå mig. Jag har blivit allergisk mot all bensin och maskiner. Planeten är färdig. Nej jag vill inte bli kär igen. Det finns ingen nyckelfras, ingen logisk bas. Det finns ingen vetenskap som kan få mig att må bra.
Track Name: Jättegod Jul (God Jul EP, 2003)
I Afganistan faller en frihetsbomb från himlen. När jag var barn lekte vi krig och mord om dagen. Cowboy och indian. Vi var barn, ja vi var barn. Och när du hämtar mig från dagis: säg att allt är som det ska. Drömmarna jag har. Långt bort i Irak pågår en hungerstrejk för godhet. Hjälten är USA. Att sätta gränser visar storhet. Cowboy och indian. Vi var barn, ja vi var barn. Och när du vänder mig från teven: säg att dom räknar och sen reser sig upp och går. Drömmarna jag har är bara drömmar.
Track Name: Armageddon (God Jul EP, 2003
Jag bor i Sverige. I år kom lite snö och nu är året slut igen. Jag saknar gräset. Brännboll på en äng. En enda lång refräng i Sverige. Och som jag minns det tog dagen slut. Isåfall kom en ny medsamma. En tidig morgon kan köket lysa rött av snön på nästa hus som gnistrar. Jag äter frukost som tiden inte finns och var jag än må vara är hemma. Men detta hantverk – med Christofers ord, “i genial kontroll”– är döden. Är det jag? Drömmarna jag bär är just drömmar.
Track Name: Frukost på Manhattan (Singel, 2007)
Jag vaknar upp i soffan. Knäna knakar. Luften svettas. Jag har sovit hela dagen. Sträcker mig efter strumpan. Jag drar till kalsongen. Jag äter en banan. Jag smyger ut. Dom andra snarkar ännu. Det blev visst sent igår. Någon björn sover på min jacka. Jag går ut i staden. Känner mig så svår. Ett stammisbord på puben. Jag har pondus. En extra drink till dig, min söta vän. En extra drink till kungen i kommunen. Jag kollar in brudar. Jag tar med brudar hem. Frukost på Manhattan, säng i Berlin. Jag sa det. Jag vet att jag sa någonting. Ett hårt bandage tre, fyra varv kring brösten. Parfym som luktar bark. En släng mentol. Andas djupt ner i mitt bröst och sänker rösten. Jag skjuter fram hakan. Jag skjuter bak min stol. Jag kollar in brudar. Jag tar med brudar hem.